Кличко: Якщо захворюваність на коронавірус і далі зростатиме, ми будемо змушені повернути карантинні обмеження

Кількість госпіталізованих у Києві сягнула максимуму з початку епідемії коронавірусу, заявив Кличко
Фото: Віталій Кличко / Facebook

За словами мера Києва Віталія Кличка, протягом останніх п'яти днів рівень захворюваності на коронавірус у столиці становив 15 осіб на 100 тис. населення, що вище за максимально допустимий рівень для зняття карантинних обмежень.

Київ буде змушений посилити карантин, якщо рівень захворюваності у столиці і далі зростатиме. Про це на брифінгу 10 червня заявив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, протягом минулої доби у столиці діагноз COVID-19 підтвердили у 57 осіб, 12 із них госпіталізували, решта лікується вдома під наглядом лікарів. "Один випадок за минулу добу – летальний. Усього за період пандемії від коронавірусу в Києві померло 80 осіб. На сьогодні у столиці вже 3580 підтверджених випадків захворювання на COVID-19", – зазначив він.

За інформацією Кличка, у столичних лікарнях із діагнозом "коронавірусна інфекція" перебуває 223 пацієнти, що є найвищим показником за весь період епідемії.

Кличко додав, що рівень захворюваності на коронавірус у столиці протягом останніх п'яти днів становить 15 осіб на 100 тис. населення. Він заявив, що якщо показник сягне 24 осіб, у Києві доведеться посилювати карантин.

Карантин в Україні через коронавірусну інфекцію діє з 12 березня. Обмежувальні заходи тричі продовжували. З 11 травня в Україні розпочалося пом'якшення карантину. 20 травня Кабмін продовжив обмеження до 22 червня, але запровадив так званий адаптивний карантин: регіональній владі надали право послаблювати карантинні заходи за умови, що в регіоні реєструють не більше ніж 12 нових випадків коронавірусу на 100 тис. населення, лікарні заповнено не більше ніж наполовину, а кількість тестувань перевищує 12 на 100 тис. населення.

Київ входить до переліку регіонів, які не відповідають мінімальним вимогам для пом'якшення обмежувальних заходів.

Станом на ранок 10 червня в Україні від COVID-19 померло 833 людини (протягом останньої доби 23), а одужало 12 769. Усього від початку епідемії коронавірусну інфекцію підтвердили у 28 381 випадку.