Коронавірус SARS-CoV-2. Авіакомпанія МАУ скасовує авіарейси в Рим і Мілан

МАУ скасувала польоти у три міста Італії
Фото: Fly UIA / Facebook

11 березня авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" повідомила про скасування рейсів у Венецію і рекомендувала українцям, які перебувають в Італії, користуватися аеропортами в Римі та Мілані. 13 березня стало відомо про скасування рейсів і в ці міста.

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) скасовує через коронавірус SARS-CoV-2 рейси між Києвом та італійськими містами Мілан і Рим. Про це компанія повідомила 13 березня у Facebook.

"Із причини загострення ситуації в Італії, пов'язаної з поширенням COVID-19, МАУ призупиняє виконання рейсів з Києва до Рима й Мілана", – ідеться в повідомленні.

Авіакомпанія повідомила, що польоти у столицю Італії і назад у Київ скасовано на період із 15 березня до 8 квітня, а рейси в Мілан – із 15 березня до 14 квітня.

"Пасажири скасованих рейсів можуть звернутися для переоформлення або повернення коштів за квиток (або його невикористану частину) за місцем придбання квитка", – зазначили в МАУ.

11 березня авіакомпанія повідомила про скасування із 12 березня рейсів у Венецію і рекомендувала пасажирам використовувати рейси з аеропортів Риму й Мілана.

В опублікованому 12 березня інтерв'ю "Сьогодні" посол України в Римі Євген Перелигін поінформував із посиланням на представника аеропорту в Римі, що протягом "останніх трьох днів на рейсах із/в Україну літаки були не заповненими".

"Усе-таки зараз люди в Україні дослухаються до рекомендацій не їхати в Італію. І з Італії в цей період невизначеності особливо ніхто не летить в Україну", – пояснив дипломат.

Що робити, якщо підозрюєтев себе коронавірус. Інструкція

Поширення коронавірусної інфекції COVID-19 почалося у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу SARS-CoV-2 пандемією.

За даними американського Інституту Джона Гопкінса, до 13 березня загальна кількість інфікованих сягнула 135 тис., кількість жертв наблизилася до 5 тис. осіб.

В Італії кількість померлих перевищила 12 березня позначку 1000 осіб.

В Україні станом на 12 березня зафіксовано три випадки зараження коронавірусом, одна із хворих померла 13 березня.