Коронавірус SARS-CoV-2. Королева Великобританії Єлизавета II та її чоловік покинули Лондон

Королева покинула Букінгемський палац
Фото: ЕРА

Королева Великобританії Єлизавета II разом із чоловіком герцогом Единбурзьким Філіппом 19 березня переїхали в літню резиденцію, розташовану в місті Віндзорі, з метою ізоляції.

Королева Великобританії Єлизавета II покинула Букінгемський палац через епідемію коронавірусу, повідомляють 19 березня на офіційній сторінці королівської родини в Instagram.

У заяві Букінгемського палацу підкреслюють, що королева Єлизавета II та її чоловік герцог Единбурзький Філіп переїхали в літню резиденцію – Віндзорський замок у графстві Беркшир, дослухавшись до порад змінити звичний спосіб життя, оскільки належать до категорії найуразливіших під час епідемії коронавірусу громадян.

Покидаючи Лондон, королева підкреслила, що в умовах ізоляції багатьом потрібно знайти способи підтримання зв'язку одне з одним.

"Упевнена, ми впораємося з цим завданням", – підсумувала королева Великобританії.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними ВООЗ станом на 19 березня, у Великобританії кількість інфікованих становить 2626, 60 осіб померли.

18 березня прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон через пандемію коронавірусу оголосив про закриття навчальних закладів у країні з 20 березня.

Британська влада також рекомендувала всім, у кого виявляються симптоми застуди або грипу, ізолюватися на тиждень, а як профілактику захворювання зобов'язали не наближатися одне до одного на відстань менше ніж два метри.

Як превентивні заходи учнів попросили скасувати всі поїздки за кордон, а літнім людям або особам із вадами здоров'я рекомендують не вирушати у круїзи.