Левка Лук'яненка поховають на Байковому кладовищі – Яворівський

Лук'яненко помер 7 липня
Фото: radiosvoboda.org

Прощання з українським дисидентом Левком Лук'яненком пройде 9-го і 10 липня, повідомив екс-нардеп Володимир Яворівський.

Українського політика і дисидента Левка Лук'яненка поховають на Байковому кладовищі. Про це у Facebook 8 липня повідомив екс-нардеп Володимир Яворівський.

"Нарешті дружина Левка Надійка прийняла остаточне рішення: у понеділок із Левком можна попрощатися в його будинку, у селі Хотів. У вівторок із 10.00 до 12.00 – у клубі КМ (Інститутська). Відспівування у Володимирському [соборі] з 12.30 до 13.30. Поховання на Байковому", – написав Яворівський.

Він уточнив, що прощання в селі Хотів відбуватиметьсяє з 14.00 у понеділок, 9 липня.

Левко Лук'яненко народився у 1928 році, у 2018-му йому мало виповнитися 90 років. У 1960-х його виключили з КПРС і засудили до розстрілу "за антирадянську агітацію і пропаганду". Однак вирок замінили тюремним ув'язненням строком на 15 років.

У 1976 році Лук'яненко вийшов на волю і став одним із засновників "Української гельсінської групи". Наступного року його знову заарештували і засудили до 10 років тюремного ув'язнення і п'яти років заслання. У 1988 році його звільнили.

7 липня Лук'яненко потрапив до реанімації київської лікарні "Феофанія", де помер того самого дня.

Вдова політика Надія повідомила, що його лікували від наслідків інсульту.