Маріуполь піднявся із 54-го на друге місце в рейтингу прозорості міст Transparency International Ukraine

Маріуполь покращив позиції у рейтингу прозорості міст
Фото: Маріупольська міська рада / Facebook

Маріуполь Донецької області привертає багатомільйонні інвестиції на інфраструктурні проекти та вирішення основних проблем міста, зазначили в Маріупольській міськраді.

Маріуполь Донецької області є одним із лідерів у рейтингу організації Transparency International Ukraine "Прозорі міста" за 2018 рік. Про це повідомила прес-служба Маріупольської міськради.

У міськраді заявили, що Маріуполь приваблює багатомільйонні інвестиції на інфраструктурні проекти та вирішення основних проблем міста.

"У комплексне вирішення проблем водопостачання півмільйонного Маріуполя уряд Франції інвестує €64 млн. Європейський інвестиційний банк виділить близько €30 млн на комплексну заміну водопровідних мереж та реконструкцію насосних станцій міста. У будівництво сучасної транспортної моделі Європейський банк реконструкції і розвитку вкладає близько €33 млн, які підуть на придбання майже 140 одиниць сучасного транспорту та реконструкцію депо. Європейський інвестиційний банк у реконструкцію зовнішнього освітлення міста направляє €17 млн", заявили в прес-службі.

У 2017 році Маріуполь посідав у рейтингу 54-те місце, але за рік зумів поліпшити позиції, додали в міськраді.

Згідно з рейтингом прозорості міст Transparency International Ukraine за 2018 рік, лідерами є Дрогобич Львівської області (85,2 бала зі 100), Маріуполь (76,4 бала) і Вінниця (70,3 бала).

"Рейтинг показує, наскільки проактивно надана інформація громадянам, якість превентивних заходів із боротьби з корупцією та відкритість місцевої влади по відношенню до громадян, коли вони хочуть знати інформацію", – зазначили в організації.