Митник, який контактував із зараженим коронавірусом українцем, у самоізоляції, прикордонники – під наглядом лікарів

Чоловіка зупинили на кордоні з Румунією
Фото: Чернівецька обласна державна адміністрація / Facebook

У прикордонників і митників, які працювали у зміну, коли кордон перетинав українець, заражений коронавірусом SARS-CoV-2, немає симптомів хвороби.

Митник, який оглядав автомобіль зараженого коронавірусом SARS-CoV-2 українця, перебуває в самоізоляції і під наглядом лікарів, пише офіційний сайт митної служби.

Служба повідомляє, що митник працював у рукавичках і захисній масці, симптомів у працівника митниці не зафіксовано.

Прикордонники, які працювали у зміну, коли кордон перетинав заражений коронавірусом українець, перебувають під наглядом лікарів, про це в коментарі "Укрінформу" повідомив начальник пресслужби загону Сергій Бровко.

"Медики відслідковують їхню температуру тіла тощо. Поки що жодних ознак будь-якої хвороби у них не зафіксували", – сказав Бровко.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом SARS-CoV-2. Хворий чоловік, житель Чернівецької області, до 26 лютого подорожував зі своєю дружиною Італією, де зафіксовано найбільший спалах коронавірусу в Європі. Після подорожі Італією українці прилетіли до Румунії, звідки на своєму автомобілі поверталися додому. Кордон з Україною подружжя перетнуло в пункті пропуску "Порубне".

Наразі інфікований чоловік перебуває в лікарні, його дружина – удома в самоізоляції, вона почувається добре, повідомляла пресслужба Чернівецької обласної державної адміністрації.

Увечері 3 лютого під під'їздом будинку в Чернівцях, де живе інфікований чоловік, зібралися місцеві жителі. Вони вимагають, щоб дружину хворого чоловіка теж було госпіталізовано.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані.

Станом на початок доби 3 березня жертвами нового вірусу у КНР стали 2943 людини. Кількість виявлених випадків зараження загалом становила 80 151. Протягом доби з лікарень було виписано 2742 людей. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, станом на 2 березня за межами Китаю зареєстровано 8774 випадки зараження коронавірусом у 64 країнах. Випадків із летальними наслідками – 128.