МВС про захоплення автобуса в Луцьку: Заручників звільнено

Заручників захопили в центрі Луцька
Фото: ЕРА

За даними заступника глави МВС України Антона Геращенка, терорист, який захопив заручників у Луцьку, вийшов із автобуса.

У Луцьку звільнили всіх заручників, яких 21 липня утримував в автобусі Максим Кривош. Про це в ефірі телеканала "Україна 24" повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Наскільки мені відомо, кілька хвилин тому особа, яка захопила заручників, вийшла з автобуса. Проте зараз ситуація змінюється щохвилини... Я щойно одержав відео про те, як заручників звільнили з автобуса", – сказав він.

Заступник глави МВС підтвердив, що йдеться про звільнення всіх заручників.

За словами Геращенка, "переговори – це завжди краще за будь-які спецоперації, які можуть призвести до загибелі заручників".

"Життя людей максимально дороге в цьому випадку", – підкреслив він.

Зранку 21 липня в центрі Луцька Кривош захопив автобус, у якому перебувало приблизно 20 заручників. До місця події прибули правоохоронці разом із керівництвом МВС та СБУ. Очевидці чули постріли.

Національна поліція відкрила провадження за ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України, СБУ – за ст. 258 (теракт).

Спочатку звільнили трьох заручників. Геращенко стверджував, що про це домовився перший заступник голови Нацполіції Євген Коваль. Пізніше заступник глави МВС змінив свій пост, зазначивши, що Коваль "забрав заручників".

Після цього в Офісі президента заявили, що трьох людей звільнили завдяки розмові Кривоша із главою держави Володимиром Зеленським. Перед цим президент виконав одну з вимог Кривоша – зафільмувати відео з рекомендацією переглянути фільм "Земляни" 2005 року. Глава держави знявся в шестисекундному ролику.

Геращенко розповідав, що Кривош двічі судимий, він приблизно 10 років провів у виправних установах за скоєння низки тяжких злочинів, зокрема за шахрайство, вимагання, незаконне поводження зі зброєю та бандитизм.

"ГОРДОН" стежить за подіями в Луцьку в режимі онлайн.