МЗС України з'ясовує інформацію про українців, які перебувають у зоні урагану "Ірма"

Ураган завбільшки з Францію пройшов через острови Теркс і Кайкос, Барбуда, Сен-Мартен, а також Британські Віргінські острови
Фото: EPA

Ураган "Ірма" наближається до американського штату Флорида, зазначили в департаменті консульської служби Міністерства закордонних справ України.

Україна 9 вересня надіслала запит до кризового центру міністерства закордонних справ Франції для з'ясування інформації про українців у зоні урагану "Ірма". Про це повідомив департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України у Facebook.

"За інформацією кризового центру МЗС Франції, триває евакуація постраждалих з аеропортів Густава (Сен-Бартоломей) та Гранд Казе (Сен-Мартен). Пріоритет в евакуації надається пораненим, жінкам і дітям. На острові Сен-Мартен створено кілька таборів, де надається захист та будь-яка допомога. Для евакуації необхідно дістатися одного з таборів і повідомити про свої наміри", – повідомили у МЗС.

Там зазначили, що поблизу островів зберігається п'ятий, найвищий, рівень метеорологічної небезпеки.

"9 вересня до кризового центру МЗС Франції надіслано запит із метою отримання інформації щодо кількості евакуйованих громадян України до Гваделупи (у разі їхньої евакуації). Ураган "Ірма" наближається до Флориди", – ідеться в повідомленні.

5 вересня ураган "Ірма" посилився до максимальної категорії. Наступного дня він досягнув північно-східної частини Карибських островів.

Ураган завбільшки з Францію пройшов через острови Теркс і Кайкос, Барбуда, Сен-Мартен, а також Британські Віргінські острови, ламаючи на своєму шляху дерева та руйнуючи будівлі. 7 вересня його швидкість знизилася до 265,5 км/год, однак він зберіг п'яту категорію. Відомо про 14 загиблих унаслідок стихії.

Указ про обов'язкову евакуацію кількох районів американського штату Флорида губернатор Рік Скотт підписав 6 вересня.

9 вересня у штаті Флорида оголосили евакуацію 5,6 млн осіб через ураган "Ірма".