На табло аеропорту Одеси хакери розмістили образу на адресу екоактивістки Тунберг

Тунберг висували на здобуття Нобелівської премії миру
Фото: ЕРА

Появу на інформаційному табло зображення шведської екоактивістки Грети Тунберг і напису "Fuck you, Greta" аеропорт Одеси пояснив збоєм.

16 жовтня на інформаційному табло аеропорту Одеси з'явилися образливі написи на адресу шведської екоактивістки Грети Тунберг. Про це повідомив Telegram-канал "Подслушано Одесса".

"Новий термінал аеропорту, схоже, успішно хакнули", – написали автори.

На фотографії, яку опублікував канал, зображено Тунберг і напис "Fuck you, Greta" ("Пішла ти, Грето").

У Facebook аеропорту проблеми з табло пояснили збоєм.

"Сьогодні в інформаційній системі аеропорту стався збій. Відділ з інформаційної безпеки працює над ліквідацією цієї проблеми. На розклад рейсів та роботу аеропорту в цілому це не вплинуло. Просимо вибачення за тимчасові незручності. Мир вам", – ідеться в пості.

16-річна школярка зі Швеції Грета Тунберг прославилася як засновниця "Шкільного страйку за клімат". У межах безстрокової акції Тунберг закликає студентів і школярів виходити на мітинги щоп'ятниці замість навчання.

У січні 2019 року Тунберг приїхала на Всесвітній економічний форум у Давос, щоб звернутися до влади країн усього світу з вимогою забезпечити майбутнє планеті.

Школярку висували на здобуття Нобелівської премії миру.

23 вересня вона виступила з викривальною промовою на кліматичному саміті ООН у Нью-Йорку. Тунберг заявила, що людство перебуває на порозі масового вимирання, але все, про що говорять світові лідери, – це гроші.

Кілька років тому лікарі діагностували у Тунберг синдром Аспергера – розлад аутистичного спектра, а також селективний мутизм. Шведка говорила, що психічне захворювання допомагає їй концентруватися на боротьбі зі змінами клімату.