Нардеп Юрчишин зробив тест на коронавірус. Раніше він контактував із Шаховим, який заразився інфекцією

Юрчишин попросив колег не зловживати тестами на коронавірус через їх дефіцит
Фото: Yaroslav Yurchyshyn / Facebook

Нардеп від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин вирішив самоізолюватися і зробити тест на коронавірус після того, як хворобу виявили в його колеги  депутата Сергія Шахова.

Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин зробив тест на коронавірус після того, як у його колеги, члена депутатської групи "Довір" Сергія Шахова, із яким він контактував, виявили захворювання. Про це Юрчишин написав 20 березня у Facebook.

'їздив і здав ПЛР-тест до амбулаторії Верховної Ради України. Там тестів дуже мало, тому роблять лише тим, у кого симптоми або хто був у контакті. Це той тест, який дає більш гарантовані показники, а не експрес-тест, який фіксує вірус лише в активній фазі", – повідомив він.

Депутат додав, що результати тесту буде відомо за 4–5 днів.

"ПЛР-тестів в Україні дуже мало, тому рекомендую своїм колегам, які відчувають себе здоровими та не були в контакті із Шаховим, не зловживати, а просто самоізолюватися. Бо дуже важливо виявляти саме носіїв, а не витрачати тести впусту", – зазначив Юрчишин.

Народний депутат Сергій Шахов захворів на COVID-19 після повернення із закордонної поїздки. За даними LB.uaвін прилетів в Україну 11 березня. Після цього не відвідував сесій парламенту, але був на засіданні комітету з питань екологічної політики 12 березня, а також брав участь у кількох телевізійних програмах.

11 нардепів, які були із Шаховим на засіданні комітету, а також один колишній і два нинішні нардепи, які контактували з ним на телевізійних ефірах, самоізолювалися. Серед них був і Юрчишин.

Станом на 20 березня в Україні зафіксовано 26 випадків зараження коронавірусом, три з них – з летальними наслідками, одна людина одужала. За кордоном від вірусу лікують 13 українців, п'ятеро одужали, одна жінка померла.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Станом на ранок 20 березня в усьому світі коронавірусною інфекцією заразилося 244 517 осіб, кількість померлих становить 10 030 людей, одужало 86 026 осіб, повідомляє Університет Джона Гопкінса, який відстежує поширення інфекції.