Невзоров: Духовенство – здоровенні мужики, які безупинно жеруть, ніфіга не роблять, яким усе одно треба. А тут іподиякон – рожевий і гнучкий, який, якщо відмовиться, піде назад класти асфальт

Невзоров: Там, звичайно, такий потужний "блакитний" вал
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Духовенство – це люди, які гідні найглибшого жалю, бо вони "не знають багатьох радостей, які знаємо ми", і здебільшого приречені "на якусь іншу орієнтацію навіть не зі своєї волі", заявив російський публіцист Олександр Невзоров у інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

Російський публіцист Олександр Невзоров у авторській програмі Дмитра Гордона на каналі "112 Україна" пояснив, чому покинув духовну кар'єру.

Він зазначив, що для людини з гомосексуальною орієнтацією в цьому середовищі "дійсно все гаразд". Невзоров заявив, що духовенство – "це люди, які, на мій погляд, гідні найглибшого жалю, бо вони не знають багатьох радостей, які знаємо ми".

"Я б їм, звичайно, усе одно радив хоча б разочок спробувати. Але треба розуміти, що вони здебільшого приречені на якусь, скажімо так, іншу орієнтацію навіть не зі своєї волі. Тому що, якщо ти архієрей і раптом з'явився десь із двома в міру занепалими панянками чи поїхав із ними куди-небудь, чи мандруєш разом із ними в поїзді, тобі рано чи пізно заборонять служіння. А якщо ти те саме робиш із двома рожевими та гнучкими іподияконами, які до того ж регулярно кудись ходять епілюватися на вимогу владики (про що вони самі чесно пишуть у своїх нотатках і викладають у соціальних мережах), то ти абсолютно безкарний, тому що іподиякони, вибачте, годяться. Адже що таке духовенство – це здоровенні, кремезні мужики, які безупинно жеруть, ніфіга не роблять, але яким усе одно треба", – зазначив він.

Невзоров: Росія повинна набратися мужності й сказати: "Усе було, бл...дь, дарма! І Крим, і Донбас!" Читайте повний текст інтерв'ю

Публіцист наголосив, що фізіологія – це "не церковна бабуся, вона проповіді не слухає". Невзоров додав, що "є небезпечний варіант – дівки", які "народжують, приходять із мамами, починають ридати під стінами собору".

"А тут іподиякон – рожевий і гнучкий, і він знає, що якщо він відмовиться, то піде назад класти асфальт, для чого, власне кажучи, і призначений. Тому там, звичайно, такий потужний "блакитний" вал", – заявив він.