"Нова пошта" безплатно доправить лікарням 6,5 млн одиниць медичних товарів

Компанія залучила шість фур, кожна з яких привезла по 20 тонн вантажу
Фото: Пресслужба "Нової пошти"

Протягом чотирьох днів "Нова пошта" безплатно доправить у 25 регіонів країни 120 тонн медичних товарів.

У координації з Офісом президента "Нова пошта" доправить у лікарні 24 областей та міста Києва велику партію засобів індивідуального захисту і медичних приладів, повідомили 30 березня у пресслужбі компанії.

Медики, зокрема, отримають більш ніж 6 млн пар захисних рукавичок, 7,5 тис. шапочок, 14 тис. пар бахіл, 19,5 тис. термометрів, понад 3,6 тис. пульсоксиметричних датчиків для дітей і дорослих, приблизно 5 тис. вірусо-бактеріальних фільтрів – загалом лікарням передано 6,5 млн одиниць медичних товарів.

За словами керівництва компанії, доставка триває протягом п'яти днів – із 26-го до 30 березня. Компанія залучила шість фур, кожна з яких привезла по 20 тонн вантажу на сортувальні термінали, звідки посилки спрямовують у всі області України. Вантаж доправлять безплатно.

Інфографіка: Пресслужба "Нової пошти"

"Як і 2014 року, кожен український бізнес просто зобов'язаний зробити все, що в його силах, щоб захистити Україну від страшної загрози. Ми зробимо те, що вміємо найкраще, – швидко та якісно доставимо рекордну партію медичних товарів у лікарні по всій Україні. Компанія виконає це безплатно, дотримуючись усіх наших стандартів зі швидкості. Незважаючи на всі складнощі, наша логістика та інфраструктура працюють надійно й безпечно, жителі України й український бізнес можуть розраховувати на "Нову пошту"!" – заявив співзасновник компанії "Нова пошта" В'ячеслав Клімов.

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 30 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 724 тис., із них 34 026 осіб померли, понад 152 тис. одужало.

В Україні, за даними МОЗ станом на ранок 30 березня, зареєстровано 480 випадків інфікування коронавірусом, 11 із них закінчилися летально.