Обсервація в Нових Санжарах. Тести на коронавірус 48 осіб дали негативний результат

Сьогодні сьомий день обсервації
Фото: МВС України / Facebook

У 48 осіб із групи евакуйованих із Китаю, які перебувають у санаторії "Нові Санжари" в Полтавській області на обсервації, не виявили коронавірусу SARS-CoV-2.

У 48 осіб, які перебувають на обсервації в медичному закладі в Нових Санжарах Полтавської області, тести на коронавірус дали негативний результат. Про це сьогодні журналістам повідомив радник прем'єр-міністра України Антон Турупалов. Відео оприлюднили на сторінці Кабінету Міністрів України у Facebook.

"Ми сьогодні отримали перші результати. Це для нас добра новина. 48 проб, результати яких сьогодні до нас надійшли, виявилися негативними. Тобто ми точно знаємо, що у 48 осіб, які тут перебувають, немає коронавірусу", – сказав Турупалов.

За його словами, очікують тести решти членів групи евакуйованих.

Сьогодні сьомий день обсервації, усього група евакуйованих залишатиметься в Нових Санжарах 14 днів.

Із борту літака, що прилетів до Харкова 20 лютого, зійшло 94 людини, з них 72 пасажири і 22 члени екіпажу та медперсонал. Серед пасажирів 45 громадян України і 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Рики, Чорногорії, Панами та Ізраїлю).

20 лютого в селище Нові Санжари Полтавської області приїхали автобуси із громадянами, евакуйованими з китайського міста Ухань, де зафіксували епіцентр спалах коронавірусу SARS-CoV-2. Евакуйовані заселилися в медцентр Нацгвардії України "Нові Санжари".

Жителі Нових Санжарів протестували проти поселення евакуйованих у селищі. Протестувальники почали закидати автобуси і поліцейських камінням, розбили вікна в кількох автобусах. Одна людина намагалася автомобілем наїхати на правоохоронців, заявили в поліції. Унаслідок зіткнень по медичну допомогу звернулися дев'ятеро правоохоронців і один цивільний. 24 людей було затримано. 21 лютого поліція відпустила 23 із 24 осіб.

Усього розпочато шість кримінальних проваджень за фактом масових заворушень у Нових Санжарах. Одного з учасників протестів відправили під нічний домашній арешт; його затримали за підозрою в замаху на насильницькі дії щодо поліцейського.

П'ятьох людей повідомили про підозру.