"Освіта стосується кожного". Спільнота EdCamp Ukraine запросила Зеленського на діалог про реформу української системи освіти

Герої відеоролика про НУШ: Ця реформа освіти – не імені одного політика

Фото: Уляна Рудич (надано співтовариством EdCamp Ukraine)

Організатори П'ятої всеукраїнської (не)конференції EdCamp Ukraine, яка відбудеться в Харкові 78 липня, надіслали новообраному президенту України Володимирові Зеленському запрошення на захід.

Члени спільноти педагогів EdCamp Ukraine опублікували 6 травня у Facebook відеозвернення й запросили новообраного президента України Володимира Зеленського, а також міністра освіти Лілію Гриневич на діалог про реформу української системи освіти.

"Це справа не лише освітян. Освіта стосується кожної і кожного. Саме освіта – шанс нашої країни на гідне майбутнє. І ми не маємо права втрачати цей шанс", – заявив засновник руху EdCamp Ukraine Олександр Елькін.

Він також повідомив, що оргкомітет П'ятої всеукраїнської (не)конференції EdCamp Ukraine, яка відбудеться в Харкові 7–8 липня, надіслав Зеленському офіційне запрошення на захід для обговорення реформи Нової української школи, ідеться в прес-релізі організації.

"Ця реформа освіти – не імені одного політика. Вона творилася нами всіма, і ми продовжуємо. НУШ – це найбільш підтримувана в українському суспільстві реформа. Але ще багато потрібно зробити. Ми запрошуємо вас, Володимире Олександровичу, дізнатися з перших вуст і поговорити про те, що вже зроблено і які виклики постають перед українською освітою", – зазначили герої відеоролика.

EdCamp Ukraine є одним із найчисленніших незалежних рухів українських педагогів, до якого приєдналося приблизно 20 тис. учителів. Ініціативу було вперше створено у США у 2010 році, після чого вона стала популярною в багатьох країнах світу.

Щорічна всеукраїнська (не)конференція EdCamp Ukraine, яка цього року в Харкові відбудеться вп'яте, є головною подією, організованою рухом. Лілія Гриневич відвідувала захід у 2017-му і 2018 році й активно підтримує організацію, наголошують у релізі EdCamp Ukraine.

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. Згідно з остаточними даними, новим президентом України став Зеленський, який набрав 73,22% голосів. Чинний президент України Петро Порошенко здобув 24,45% голосів виборців.

Інавгурація нового президента має відбутися протягом 30 днів після офіційного оприлюднення результатів виборів – не пізніше ніж 3 червня. Дату має призначити Верховна Рада.