Освітній омбудсмен України Горбачов повідомив, що його офіс запрацює на початку листопада

Горбачов: Затверджуємо штатний розклад
Фото: mon.gov.ua

За словами освітнього омбудсмена в Україні Сергія Горбачова, у його офісі будуть юридичний відділ, сектор роботи зі зверненнями, сектор нормативно-правової роботи.

Офіс освітнього омбудсмена в Україні розпочне роботу на початку листопада 2019 року. Про це 10 вересня повідомив на зустрічі з міністром освіти і науки України Ганною Новосад освітній омбудсмен Сергій Горбачов, інформує Міністерство освіти і науки України.

"Ми зараз рухаємося за запланованим графіком, дотримуючись усіх термінів. Зокрема, затверджуємо штатний розпис. У нас буде п'ятеро людей у юридичному відділі, буде сектор роботи зі зверненнями, сектор нормативно-правової роботи", – сказав він.

За словами Горбачова, його люди вже почали працювати над пропозиціями до законопроєкту про середню освіту.

"Там є моменти, які мене як освітнього омбудсмена дуже цікавлять. Є речі та проблеми, які можливо вирішити, тільки встановивши нові правила взаємодії в системі освіти, саме тому внесення пропозицій до законів та нормативних документів ми розглядаємо як одне з дуже важливих для нас питань", – зазначив освітній омбудсмен.

Поява в Україні освітнього омбудсмена, який займатиметься захистом прав учнів і студентів, анонсував у липні 2015 року тодішній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

5 вересня 2017 року Верховна Рада ухвалила закон "Про освіту", він набув чинності 28 вересня. Документ запровадив, окрім 12-річної шкільної освіти, посаду освітнього омбудсмена. Його призначає Кабінет Міністрів строком на п'ять років без права повторного переобрання. Омбудсмен має право розглядати скарги, подані учнями і студентами, їхніми батьками, законними представниками, а також педагогами й науковцями.

Про перемогу Горбачова в конкурсі на посаду омбудсмена стало відомо 12 липня. Горбачов –директор київської спеціалізованої школи №148 імені Івана Багряного з поглибленим вивченням української мови та літератури.

14 серпня Кабінет Міністрів призначив його освітнім омбудсменом.