Підприємця повідомили про підозру в заволодінні 2,7 млн грн бюджетних коштів на ремонт доріг

Прокуратура провела 13 санкціонованих обшуків
Фото: gp.gov.ua

За інформацією слідства, директор підприємства за попередньою змовою з керівником іншого пов'язаного з ним підприємства завищили вартість виконаних робіт із ремонту ділянки автодороги, заявили в Офісі генерального прокурора України.

Прокуратура Рівненської області повідомила про підозру директора приватного підприємства в заволодінні понад 2,7 млн грн бюджетних коштів під час ремонту доріг. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора України.

“15 травня 2020 року директора приватного підприємства повідомлено про підозру в заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах, проведенні фінансових операцій із метою легалізації незаконно отриманих бюджетних коштів, а також службовому підробленні офіційних документів, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України). За даними слідства, директор підприємства за попередньою змовою з керівником іншого пов'язаного з ним суб'єкта господарювання на суму понад 2,7 млн грн завищили вартість виконаних робіт із поточного ремонту ділянки автодороги", – ідеться в заяві.

У відомстві зазначили, що підприємці склали підроблені документи, внесли до них завідомо неправдиві відомості і подали замовнику – Службі автомобільних доріг у Рівненській області – для проведення оплати.

"У подальшому підприємці незаконно заволоділи бюджетними коштами, перерахованими на рахунок підрядника за нібито виконані роботи. Частину цих коштів у сумі 1,1 млн грн знято готівкою в банківській установі", – заявили у пресслужбі.

В Офісі генпрокурора повідомили, що проведено 13 санкціонованих обшуків.

"На території одного з районних центрів області, зокрема за юридичними адресами відповідних підприємств, місцем проживання їхніх службових осіб та належних їм транспортних засобів, із метою подальшого накладення арешту на майно та відшкодування завданих збитків, вилучено грошові кошти в сумі понад 800 тис. грн, комп'ютерну техніку, документи, носії інформації, а також транспортні засоби підприємств, задіяних у схемі вчинення відповідних злочинів", – зазначили в офісі.

У пресслужбі додали, що проводять слідчі дії з метою встановлення всіх обставин скоєння зазначених злочинів та розв'язують питання про накладення арешту на вилучене майно.