Прокуратура подала клопотання про арешт підозрюваного у держзраді Замани

Про затримання Замани джерела УНН та видання "ГОРДОН" повідомили 25 лютого
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Прокуратура просить обрати колишньому керівникові Генерального штабу Збройних сил України генерал-полковнику Володимирові Замані запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, повідомили в Печерському районному суді Києва. За словами представника суду, обвинувачення у державній зраді не передбачає можливості виходу під заставу.

Слідчі військової прокуратури подали в Печерський районний суд Києва клопотання про обрання запобіжного заходу затриманому за підозрою в державній зраді колишньому керівникові Генерального штабу Збройних сил України генерал-полковнику Володимирові Замані, повідомили 25 лютого агентству УНН у суді.

Прокуратура просить обрати для Замани запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

У суді наголосили, що обвинувачення у державній зраді не передбачає альтернативи арешту у вигляді застави як запобіжного заходу.

Колишнього керівника Генерального штабу Збройних сил України генерал-полковника Володимира Заману підозрюють у тому, що він нібито ухвалював рішення, які призвели до зниження обороноздатності держави, повідомило виданню "ГОРДОН" джерело в правоохоронних органах.

У період із 2010-го до 27 лютого 2014 року Замана нібито брав "протиправні управлінські рішення і здійснював незаконні дії щодо зміни системи управління військами, що призвело до зниження обороноздатності держави", – повідомив співрозмовник видання.

Обшуки у Замани та його затримання провели співробітники Служби безпеки України в межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Санкція цієї статті – до 15 років позбавлення волі.

Про затримання Замани джерела УНН видання "ГОРДОН" повідомили 25 лютого.

В інтерв'ю виданню "ГОРДОН" він прямо звинувачував вищих посадових осіб України, включно із секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим, у тому, що ніхто з них не збирався відбивати агресію в Криму, хоча, за його словами, була реальна можливість вибити російські війська з півострова.

Генерал-полковник Замана – начальник Генштабу і командувач Збройних сил України (18 лютого 2012 року – 19 лютого 2014-го), уповноважений Верховної Ради з контролю за діяльністю Міністерства оборони (22 лютого – 27 лютого 2014 року).