Портников про премію Політковської для Вишинського: Якщо це не цинізм, то що таке цинізм?

Портников: Ідеться про премію, яку назвали ім'ям дорогої мені людини
Фото: Centrum Kultury Polskiej i Dialogu Europejskiego w Iwano-Frankiwsku / Facebook

Рішення присудити премію "Камертон" імені Анни Політковської підозрюваному у держзраді головному редактору "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському політичний оглядач Віталій Портников назвав "ганьбою для журналістики і насмішкою над пам'яттю Ані".

Висунення підозрюваного у держзраді головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського на премію "Камертон" імені журналістки Анни Політковської – це цинізм. Таку думку у Facebook висловив політичний оглядач Віталій Портников.

"Ідеться про премію, яку назвали ім'ям дорогої мені людини. Мого товариша по професії, моєї однодумниці. Анна Політковська присвятила свою творчість викриттю діяльності путінського режиму у власній країні – і поплатилася за це життям. Кирило Вишинський присвятив себе підтримці цього самого режиму в Україні – й удостоєний за це премії Політковської. Якщо це не цинізм, то що таке цинізм?" – написав він.

За словами оглядача, таке рішення – "ганьба для журналістики і насмішка над пам'яттю Ані", а Спілка журналістів Росії – організація, яка не має жодного стосунку до журналістики.

Водночас він пояснив своє ставлення до Вишинського.

"Кирило – мій однокурсник по університету в Дніпрі. Саме я зацікавив його журналістикою ще на першому курсі філфаку. Нікому – навіть ідеологічному опонентові, навіть людині, яка брала участь у підготуванні провокацій проти мене – я не бажаю тюрми, суми, загибелі від рук найманих убивць", – зазначив Портников.

Про те, що Вишинський став лауреатом премії "Камертон", повідомив голова Спілки журналістів Росії (СЖР) Володимир Соловйов. На премію також номінували кореспондентку "Новой газеты" Олену Мілашину, керівника Фонду захисту гласності Олексія Симонова і почесного голову СЖР Всеволода Богданова.