Портников про засідання Радбезу РФ через ситуацію із УПЦ МП: У Москві геть забувають про маскування

Портников назвав російського президента патріархом РПЦ
Фото: Виталий Портников / Facebook

Справжній "синод" Російської православної церкви для обговорення ситуації в Україні зібрав президент РФ Володимир Путін, зазначив політичний оглядач Віталій Портников.

Російська влада "забуває про маскування", коли мова йде про інтереси Москви в Україні, пов'язані з Російською православною церквою (РПЦ) і Українською православною церквою Московського патріархату (УПЦ МП). Таку думку в Telegram висловив політичний оглядач Віталій Портников.

"Коли з'являється справжня проблема – у Москві геть забувають про маскування. Скільки сил було витрачено, щоб довести: РПЦ в Україні – це Українська православна церква. Просто Українська православна церква. Єдина Українська православна церква. Без усякого там Московського патріархату. ...Але ось після відновлення справжньої канонічної території Константинополя в Україні справжній патріарх РПЦ [президент РФ] Володимир Путін збирає її справжній синод – Раду безпеки Росії", – написав він.

За словами оглядача, "на цьому, справжньому, а не підробленому кирилівському синоді обговорюють проблеми "Російської православної церкви в Україні".

"Російської. Не української. Українська вона – для лохів, які мають повірити будь-якій табличці, поспіхом прибитій біля чужого храму. А між собою члени російського Радбезу можуть розмовляти чесно і називати речі своїми справжніми іменами", – зазначив Портников.

12 жовтня сайт Кремля повідомив, що ввечері 12 жовтня Путін обговорив із постійними членами Ради безпеки Росії питання внутрішньої і зовнішньої політики, зокрема ситуацію навколо РПЦ в Україні.