Профільний комітет Ради проголосував за недовіру керівництву "Укрзалізниці"

Скічко підкреслив, що під час голосування четверо людей утрималися від оголошення недовіри керівництву "Укрзалізниці"

Фото: Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia / Facebook

Нардеп від "Слуги народу" Олександр Скічко заявив, що "Укрзалізниця" наразі в найкритичнішому стані за весь час свого існування.

Комітет Верховної Ради з питань транспорту на засіданні 15 липня проголосував за недовіру керівництву "Укрзалізниці". Про це повідомив голова підкомітету з питань залізничного транспорту та нардеп від "Слуги народу" Олександр Скічко на своїй сторінці у Facebook.

Депутат підкреслив, що під час голосування четверо людей утрималися, а решта проголосувала "за".

"Ситуацію, у якій опинилася компанія, довше терпіти неможливо – "Укрзалізниця" зараз у найкритичнішому стані за весь час свого існування. Фактично весь топменеджмент – у статусі виконуючих обов'язки, в.о. голови правління УЗ Іван Юрик залишився у спадок від старої команди. Весь цей колектив в.о. керівників працює розлагоджено, без розуміння стратегії розвитку компанії; рішення, які ухвалюються, безсистемні й хаотичні, ведуть не до виходу із кризи, а ще глибше заганяють УЗ до банкрутства", – написав він.

Скічко заявив, що комітет із питань транспорту та інфраструктури був зобов'язаний вдатися до висловлення недовіри і тим самим привернути публічну увагу до небезпеки, яка загрожує "Укрзалізниці".

Раніше головою правління "Укрзалізниці" був Євген Кравцов. Кабмін погодив його звільнення 29 січня 2020 року.

5 лютого Кабінет Міністрів України призначив тимчасовим виконувачем обов'язків голови правління "Укрзалізниці" Марчека Желька.

15 квітня Кабінет Міністрів звільнив Марчека з посади в.о. голови правління "Укрзалізниці" і виключив його зі складу членів правління. Його місце зайняв Іван Юрик, який із червня 2018 року до червня 2019 року був членом наглядової ради "Укрзалізниці", а з червня 2019 року був у складі правління компанії.