Протестувальники проти реформи охорони здоров'я розгортають наметове містечко навколо МОЗ, Волинець та його соратники оголосили голодування

Михайло Волинець заявив, що ситуація загострюється
Фото: Mihaylo Volinets / Facebook

Представники Конфедерації вільних профспілок України на чолі з головою Михайлом Волинцем вимагають відставки міністра охорони здоров'я та скасування реформи.

Голова Конфедерації вільних профспілок України (КВПУ) Михайло Волинець разом з іншими представниками профспілок оголосив голодування.

Після мітингу під Міністерством охорони здоров'я і Верховною Радою вони прийшли на переговори до МОЗ, повідомив Волинець на своїй сторінці у Facebook.

"Вимагаємо виконання вимог КВПУ від 13 липня. Основні – відставка міністра і скасування реформи, що спрямована на знищення мільйонів українців! Михайло Житник, відомий гірник, орденоносець, разом зі мною, головою КВПУ, оголосив голодування", – написав профспілковий лідер.

Волинець пізніше додав, що до голодування приєдналося ще дві людини.

"Учасник АТО, один із представників у МОЗ Соколов Юрій та перший заступник голови ППО "Металістів" Єркін Сергій теж оголосили голодування! Ситуація загострюється..." — зазначив він.

"Якщо влада нас не чує, ми будемо діяти активніше. Ми розміщуємо страйком у стінах МОЗ на умовах, передбачених законом. Навколо будівлі міністерства розгортаємо наметове містечко. Приміщення не буде звільнене й голодування триватиме доти, доки депутати не відмовляться від голосування за медреформу", – цитує Волинця "Обозреватель".

Акція протесту почалася вранці 13 липня під гаслом "Зупинити медреформу на крові!". На мітинг під Міністерство охорони здоров'я України вийшли представники профспілок, медики та громадські активісти з усіх регіонів України, загалом понад 3,5 тис. осіб.

Протестувальники залили червоною фарбою будівлю МОЗ і утворили коридор, яким пройшла людина в костюмі смерті з косою, що зображала в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун. Слідом за нею пройшли люди в білих халатах, після чого доріжку теж залили червоною фарбою.

"Медичну реформу в нинішньому вигляді слід зупинити. Супрун повинна піти у відставку. Медична галузь на сьогодні ледве виконує покладені на неї функції. Але так звана реформа Уляни Супрун та її поплічників штовхає вітчизняну медицину до катастрофи", – заявив організатор акції, голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

Мітинг перемістився під Верховну Раду, де Волинець передав вимоги парламентаріям: не порушувати Конституції і повернути безкоштовну медицину, не допустити закриття медзакладів і скорочення лікарів.