Роботу Центру протидії корупції хочуть заборонити через суд із причини "аналізу діяльності дивізії "Галичина"

Позивач також просить визнати протиправною бездіяльність Мін'юсту у зв'язку з нібито порушенням ЦПК закону
Фото: depositphotos.com

Центр протидії корупції звинуватили в тому, що, аналізуючи діяльність дивізії військ СС "Галичина", він займається пропагандою націонал-соціалістичного тоталітарного режиму.

В Окружний адміністративний суд Києва звернулися з вимогою заборонити діяльність Центру протидії корупції. Про це 16 червня повідомляє пресслужба суду.

Позивач, імені якого в суді не називають, просить визнати протиправною бездіяльність Міністерства юстиції, бо воно не ухвалює рішень про нібито невідповідність діяльності ЦПК вимогам закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки"

Позивач вважає, що інформація, оприлюднена у ЗМІ, свідчить про те, що ЦПК, аналізуючи діяльність дивізії військ СС "Галичина", займається пропагандою націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, чим порушує чинне законодавство.

У коментарі hromadske у ЦПК повідомили, що "розбираються, що тут до чого".

Центр протидії корупції – українська громадська організація, створена 2012 року юристкою Дариною Каленюк і громадським діячем Віталієм Шабуніним. Основними напрямами діяльності організації є розроблення і просування антикорупційних ініціатив, контроль над держзакупівлями, виявлення і запобігання корупційним схемам тощо.