Розенко заявив, що у 2019 році в Україні починається автоматичне перерахування пенсій

Із 1 березня всі категорії громадян отримають перерахування пенсії залежно від зміни коефіцієнтів і від базового розміру мінімальної зарплати
Фото: kmu.gov.ua

Із 2019 року в Україні щороку відбуватиметься автоматичне "осучаснення" пенсій, заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

Із 2019 року в Україні починається автоматичне перерахування пенсій. Про це в ефірі "5 каналу" повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Головний позитив пенсійної реформ, який люди не відчули в цьому році, але відчують у 2019 році, – це те, що з наступного року починається автоматичне осучаснення пенсій, яке буде проходити щороку. Люди побачать, що вже не від рішень уряду залежить перерахунок пенсій", – наголосив Розенко.

За його словами, із 1 січня чергове перерахування та підвищення пенсій відбудеться у військових пенсіонерів.

"Із 1 березня всі категорії громадян, усі пенсіонери отримають перерахунок пенсії залежно від зміни коефіцієнтів і від базового розміру мінімальної зарплати, за якою розраховують пенсії", – зазначив віце-прем'єр.

Він повідомив, що цього року рівень пенсійного забезпечення в Україні зріс тому, що було проведено перерахування військовослужбовцям. Також протягом року збільшуються пенсії тим категоріям осіб, пенсії яких залежать від прожиткового мінімуму.

"Дефіцит і борг Пенсійного фонду не збільшилися, і ми працюємо в межах наших запланованих графіків. Ми говоримо про те, що, навпаки, будемо скорочувати дефіцит бюджету Пенсійного фонду", – додав Розенко.

Пенсійна реформа набула чинності 11 жовтня 2017 року. За даними Міністерства соціальної політики, пенсії перерахували для 10,2 млн осіб з урахуванням індивідуальних показників їхнього заробітку і страхового стажу. Середній розмір доплат становив 560 грн.

Про те, що пенсії для українців проіндексують 1 березня 2019 року, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв 1 жовтня 2018 року.