СБУ запобігла трьом терактам 2020 року – Баканов

Баканов розповів про результати роботи СБУ за шість місяців 2020 року
Фото: ssu.gov.ua

За словами голови СБУ Івана Баканова, Служба безпеки запобігла терактам у Харкові, Сєвєродонецьку та Рубіжному.

Протягом 2020 року співробітники Служби безпеки України запобігли трьом терактам і затримали чотирьох причетних до їх підготовки. Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", про це 16 липня на нараді керівників правоохоронних органів заявив голова Служби безпеки України Іван Баканов.

За словами голови СБУ, у квітні спецслужба затримала чоловіка, який заклав бомбу біля входу в торговий центр "Французький бульвар" у Харкові, у червні затримала колишнього військового, який намагався закласти чотири міни на території госпіталю в Сєвєродонецьку і на станції Рубіжне, у липні – бойовика "ЛНР", який збирався підірвати цистерни з аміаком.

За даними Баканова, 2020 року суди ухвалили 28 вироків за обвинуваченням у терористичній діяльності і 16 – у створенні терористичної групи чи організації за матеріалами служби.

Крім того, повідомив він, "за пів року заборонено в'їзд в Україну для 254 іноземців, причетних до тероризму та екстремістських організацій". Від початку року СБУ викрила 51 злочинне угруповання і запобігла шістьом замовним убивствам, додав Баканов.

Баканов працює у СБУ з 22 травня 2019 року. Спочатку його призначили на посаду першого заступника голови СБУ, а 29 серпня – головою Служби безпеки. Під час передвиборчої кампанії 2019 року Баканов очолював партію "Слуга народу", а також керував штабом кандидата у президенти Володимира Зеленського. До цього працював юристом студії "Квартал 95", яку заснував Зеленський.