Шахтарі заблокували рух на пункті пропуску "Ягодин"

Шахтарі перекрили дорогу в районі населеного пункту Старовойтове на Волині
Фото: Михайло Волинець / Facebook

Шахтарі підприємства "Волиньвугілля" вийшли на страйк через невиплати їм заробітної плати і перекрили автомобільну трасу міжнародного значення на українсько-польському кордоні.

Сьогодні нововолинські шахтарі заблокували рух транспорту на українсько-польському кордоні – на контрольно-пропускному пункті "Ягодин". Про це повідомляє Державна прикордонна служба України (ДПСУ).

"Об 11.30 на відстані 2 км від пункту пропуску "Ягодин" у районі населеного пункту Старовойтове, що на Волині, відбулося перекриття автомобільної дороги між Києвом і Варшавою шляхом безперервного руху на пішому переході близько 70 учасників акції", – ідеться в повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що для переговорів з активістами прибули співробітники Національної поліції України, після чого шахтарі погодилися пропускати транспорт частково, але тільки легковий. Рух вантажних автомобілів повністю заблоковано.

Керівник профспілки гірників Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook повідомив, що причиною страйку шахтарів є невиплата заробітної плати та "пограбування шахт зусиллями "смотрящих".

"На шахті "Волиньвугілля" під тиском шахтарів, які страйкували впродовж попереднього тижня, керівництво міністерства спромоглося виплатити зарплату лише за липень і лише підземним категоріям працівників! Навіть за липень у повному обсязі не виплачено зарплат працівникам непромислової групи, а лікарняні не виплачені навіть за попередній місяць", – написав Волинець.

Українські шахтарі регулярно проводять акції протесту через невиплату їм зарплат. Востаннє Волинець повідомив, що шахтарі ПАТ "Лисичанськвугілля" в Луганській області почали 15 липня страйк через заборгованість за зарплатами із 2015 року.