Шмигаль попросив ректорів не відправляти студентів із гуртожитків додому

Шмигаль: Прошу, рекомендую не виселяти студентів із гуртожитків
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що керівництву ЗВО слід не виселяти студентів із гуртожитків, а сприяти їхній самоізоляції там у зв'язку з поширенням коронавірусу.

18 березня на засіданні Кабінету Міністрів України прем'єр-міністр Денис Шмигаль попросив керівників закладів вищої освіти не відправляти студентів додому у зв'язку із запровадженням у країні карантину. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Я зараз звернуся до ректорів і керівників навчальних закладів, де введений зараз карантин, і попрошу з розумінням і уважно ставитися до студентів, які проживають у гуртожитках, не відправляти їх додому. Багато кому з цих студентів нема куди їхати, це є студенти з окупованих територій", – сказав Шмигаль.

Він підкреслив, що зупинено все міжобласне, міжміське сполучення.

"Керівників навчальних закладів настійливо прошу, рекомендую... не виселяти студентів із гуртожитків. Навпаки, сприяти тому, щоб вони залишалися в гуртожитках, максимально самоізольовувалися, допомогти їм забезпечити постачання продуктів і ліків", – зазначив прем'єр-міністр.

Із 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції заборонили масові заходи і зачинили навчальні заклади. Окрім того, у ніч на 16 березня Україна цілковито заборонила в'їзд на територію країни іноземним громадянам, із 17 березня зупинила авіаційне сполучення з іншими країнами, а з 18 березня у країні мають зупинити внутрішні пасажирські перевезення. У багатьох містах також зачинили торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав'ярні й бари, спортивні зали, салони краси та нічні клуби. Обмежувальні заходи триватимуть три тижні – до 3 квітня.

В Україні станом на 18 березня підтверджено 14 випадків зараження коронавірусом (10 із них – у Чернівецькій області, два – у Києві, по одному в Київськійта Житомирській областях), двоє людей померло. За кордоном від COVID-19 померла одна українка (вона жила і працювала в Італії), ще 12 лікують.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського інституту Джона Гопкінса, станом на 18 березня коронавірусом інфіковано понад 204 тис. людей у 156 країнах, 8246 осіб померли. Найбільша кількість хворих – у Китаї, Італії та Ірані.