Шмигаль про коронавірус в Україні: Ідемо за позитивним сценарієм

Шмигаль: Світ у цьому році коронавірус не здолає
Фото: kmu.gov.ua

За даними прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, система охорони здоров'я країни менше ніж на 10% завантажена хворими на коронавірусну інфекцію.

Ситуація з поширенням в Україні коронавірусної інфекції розвивається краще, ніж могло бути. Про це прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль заявив "РБК-Україна" в інтерв'ю, опублікованому 22 квітня.

"Система охорони здоров'я зараз завантажена хворими на коронавірус менше ніж на 10%. Це ми йдемо за так званим позитивним сценарієм. Але це не означає, що у нас у цьому році не буде піків і сплесків", – сказав він.

За словами прем'єр-міністра, "світ у цьому році коронавірус не здолає".

"Нам у будь-якому випадку прийдеться жити в умовах уже нового світу і нових соціальних обмежень. Наприклад, ризикоорієнтованих умов, коли будемо вводити карантинні обмеження в окремих містах, селах чи областях", – пояснив Шмигаль.

На ранок 21 квітня COVID-19 підтверджено у 6125 жителів України, з яких 367 уже одужали, а 161 людина померла.

Карантин в Україні було введено 12 березня і посилено 6 квітня (обмежувальні заходи будуть чинними щонайменше до 24 квітня). Водночас влада вже заявляла про намір продовжити його до середини травня.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса на 22 квітня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 2,56 млн, із них 177,5 тис. померли, понад 686 тис. одужало.