Штат Держприкордонслужби України недоукомплектовано майже на чверть – Дейнеко

Дейнеко: У нас "некомплект"
Фото: dpsu.gov.ua

До початку пандемії коронавірусної інфекції в українських прикордонників було навантаження по 250–300 годин на місяць за визначених 180, зазначив голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко.

У Державній прикордонній службі України (ДПСУ) не вистачає штатних співробітників. Про це глава відомства Сергій Дейнеко повідомив "РБК-Україна" в інтерв'ю, опублікованому 2 квітня.

"Штатна чисельність Держприкордонслужби за законом становить 53 тис. осіб, але в наявності лише 43 тис. Тобто у нас "некомплект" на рівні 23–24%. Тому те, що зараз позакривалися деякі пункти пропуску, дає нам можливість функціонувати в більш-менш нормальному режимі", – сказав він.

Голова ДПСУ зауважив, що до пандемії коронавірусної інфекції українські прикордонники були перевантажені службовими обов'язками.

"Замість необхідних 180 робочих годин на місяць у співробітників було навантаження по 250–300 годин. І при цьому за переробіток ніхто не доплачував, тому що немає такого механізму", – пояснив Дейнеко.

За його словами, прикордонну службу планують поповнити під час призову, але його перенесли.

Через поширення коронавірусу Україна закрила кордони.

Прогнозували, що карантинні заходи діятимуть в Україні до 3 квітня, але 25 березня Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні й продовжив карантин до 24 квітня.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса на 2 квітня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 941 тис., із них понад 195 тис. одужало, а приблизно 48 тис. померло.

В Україні, за інформацією МОЗ на 10.00 2 квітня, коронавірусну інфекцію COVID-19 підтверджено у 804 осіб, із них 13 одужали, а 20 померли.