Швейцарія послаблює карантин з 11 травня, відкриють школи, бібліотеки, музеї, ресторани

До 11 травня заняття у швейцарських школах відбуватимуться онлайн
Фото: ЕРА

Про послаблення карантинних заходів, введених для стримування спалаху коронавірусу, заявили у Швейцарії. Надалі зняття заборон залежатиме від дотримання громадянами правил дистанції та гігієни, заявили в уряді.

Уряд Швейцарії 29 квітня ухвалив рішення зняти низку обмежень, уведених із метою захисту від поширення коронавірусу. Про це йдеться на урядовому сайті.

Магазини, ресторани, ринки, музеї та бібліотеки можуть відкрити 11 травня. Цього самого дня дозволено відновити заняття в початкових та середніх школах (наразі вони відбуваються онлайн), а також тренування спортсменів. Розклад громадського транспорту змінюють, кількість рейсів буде значно збільшено.

Водночас запроваджують суворі норми для громадських просторів: у ресторанах за столиком може перебувати не більше ніж четверо осіб, відстань між посадковими місцями має становити не менше ніж два метри або ж столи має бути розділено елементами конструкції.

Професіональні спортивні ліги, згідно з планом, зможуть відновити змагання 8 червня.

Надалі зняття заборон залежатиме від дотримання громадянами правил дистанції та гігієни; швейцарський уряд має намір 27 травня розглянути терміни і концепцію наступного етапу послаблення карантину.

Швейцарія однією з перших у Європі зіткнулася з епідемією коронавірусу. Перший випадок захворювання в цій країні виявили 25 лютого, перший пацієнт помер 5 березня.

Станом на 29 квітня у Швейцарії зафіксовано 29 087 випадків COVID-19, померли 1703 людини.