Синоптикиня: В Україну нарешті прийшов атмосферний фронт, він несе із собою дощі

Синоптикиня повідомила, що 29 жовтня невеликі дощі пройдуть на заході, півночі, місцями в центрі України і, можливо, в Донецькій області
Фото: pixabay.com

В Україні прогнозують суттєве похолодання, повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

Цього тижня в низці областей України пройдуть дощі. Про це 28 жовтня у Facebook повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

"Атмосферний фронт нарешті завітав в Україну... Навіть важко сказати, скільки в нас не було атмосферних фронтів... Фронт, як і належить поважному атмосферному утворенню, несе із собою дощі. Щоправда, переважно невеликі. Завтра, 29 жовтня, волога погода переважатиме повсюди як не з туманами, то ще з дощовими залишками фронту. Оскільки фронт холодний, то за ним поширюється, відповідно, холодне повітря. Теплу погоду поступово витіснятиме з нашої території антициклон Oldenburgia, який перебуває поки що аж під Ісландією", – розповіла синоптикиня.

Вона додала, що завтра протягом дня в більшості областей країни температура повітря буде коливатися в районі +7...+13 ºC, на південному сході – +12...+15 ºC, у Криму до +17 ºC.

"Невеликі дощі пройдуть на заході, півночі, подекуди в центрі та можливі на Донеччині. На решті території – без істотних опадів. Вітер буде з північного заходу, 5–10 м/с, тобто епоха штилю завершується. Уночі та вранці місцями тумани", – повідомила Діденко.

У Києві 29 жовтня суттєвих опадів не передбачають, максимум туман або незначний дощ. Температура повітря протягом дня не перевищуватиме +10 ºC, додала синоптикиня.

"У середу, четвер та п'ятницю у столиці за справу візьметься Oldenburgia, витіснить рештки теплішого повітря: вночі похолодає до -1...-5 ºC, удень до +4...+7 ºC – дуже холодно", – поінформувала Діденко.