Скалецька проведе два тижні разом з евакуйованими з Уханя

Скалецька проведе два тижні на карантині разом з евакуйованими
Фото: Zoryana Skaletska / Facebook

Міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька сподівається, що її перебування поруч з евакуйованими допоможе заспокоїти як їх самих, так і іншу частину країни.

Міністерка охорони здоров'я України Зоряна Скалецька ухвалила рішення приєднатися до евакуйованих з Уханя і провести разом із ними два тижні на карантині. Про це вона повідомила у Facebook.

"Я прийняла рішення приєднатися до людей в обсервації. Разом із ними я проведу наступні 14 днів, в одному приміщенні, у тих самих умовах. Сподіваюся, що моя присутність заспокоїть як тих, хто знаходиться у Нових Санжарах, так і решту країни", – написала вона.

Скалецька зазначила, що паніка навколо ситуації з евакуйованими та їх поміщенням у карантин в Україні її вразила.

"Сподіваюся, що моя персональна поведінка сприятиме втихомиренню ситуації та примиренню. Це необхідно нам усім", – додала міністерка.

Увечері 20 лютого в селище Нові Санжари Полтавської області приїхали автобуси із громадянами, евакуйованими з китайського міста Ухань. Вони заїхали на територію медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари", після чого ворота санаторію зачинили.

Жителі Нових Санжарів протестують проти поселення евакуйованих у селищі. Між правоохоронцями та місцевими жителями були сутички. Наразі ситуація спокійна. У селище прибули міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Держслужби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, прем'єр-міністр Олексій Гончарук , міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

Раніше протести також були у Львівській та Тернопільській областях.

31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань уперше було підтверджено новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, який зумовлює атипову пневмонію (спочатку вірус дістав назву 2019-nCov). 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. Станом на початок доби 20 лютого в Китаї жертвами нового коронавірусу стали 2118 осіб, ще 74 576 захворіли. У ВООЗ повідомили, що станом на 19 лютого за межами Китаю захворіли 924 людини у 25 країнах, троє з них померли.