Сотня українців застрягла на кордоні з Італією, їх не пускають словенські прикордонники

Українці відмовляються повертатися в Італію, оскільки в багатьох закінчується термін перебування у країнах ЄС
Фото: tsn.ua

12 березня автобус із сотнею українців прибув на словенсько-італійський кордон. Місцеві прикордонники відмовилися пропускати їх у Словенію та закликали повернутися в Італію.

На кордоні між Італією і Словенією застрягло 100 українців, яких не пускають словенські прикордонники через спалах коронавірусу. Про це самі українці розповіли ТСН.

За їхніми словами, на словенсько-італійський кордон вони прибули ввечері 12 березня. Місцеві прикордонники виміряли температуру тільки у водія і вирішили не пропускати автобуси та закликали їх повертатися в Італію. Однак більшість не захотіла повертатися, оскільки термін їхнього перебування у країнах ЄС закінчується і вони ризикують дістати депортацію.

Також разом з українськими застрягли на кордоні і румунські автобуси, але без пасажирів.

Українці розповіли, що зв'язувалися з консулами МЗС України в Італії, Словенії та Австрії, і ті обіцяли їм допомогти. Окрім того, вони перебувають на зв'язку із представниками автобусних перевізників, які також працюють над вирішенням питання. Водночас словенська поліція намагається вигнати українців із паркінгу на КПП і змусити повернутися назад в Італію.

Що робити, якщо підозрюєте у себе коронавірус. Інструкція

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 почався у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу SARS-CoV-2 пандемією.

11 березня Кабмін України ввів карантин у навчальних закладах країни й обмежив проведення масових заходів, а також припинив авіасполучення з Італією і закрив 75% пунктів пропуску на кордоні.

За даними американського Інституту Джона Гопкінса, до 13 березня загальна кількість інфікованих сягнула 135 тис., кількість жертв наблизилася до 5 тис. осіб.

В Україні за станом на 12 березня зафіксовано три випадки зараження коронавірусом.