Стан стабільний, апетит гарний. Лікарі розповіли про здоров'я українця, хворого на коронавірусну інфекцію

Українські лікарі заявили, що в них є всі необхідні ліки для лікування хворого на коронавірус
Фото: pixabay.com

За словами лікарів, хворий на коронавірусну інфекцію українець перебуває в ізольованому боксі, погіршення його стану немає.

Житель Чернівців, у якого підтвердили коронавірус, має гарний апетит і сон, наразі його стан стабільний. Про це "Укрінформу" розповіли в Чернівецькій обласній клінічній лікарні, де перебуває хворий.

"Йому проводять патогенетичне та симптоматичне лікування. Тобто при підвищеній температурі йому дають жарознижувальні ліки. Противірусні препарати він отримує, підключили сьогодні антибактеріальні препарати. Апетит і сон у пацієнта добрий. Станом на 14.00 температура тіла 37,4 °С", – сказала завідувачка інфекційного відділення лікарні Валентина Мендреску.

В.о. генерального директора обласної лікарні Сергій Цинтар уточнив, що лікарня має всі необхідні ліки, а сам хворий наразі у стабільному, не тяжкому стані.

"Він перебуває в ізольованому боксі. За ці дні, відколи він у нас, погіршення стану не спостерігаємо", – додав лікар.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом SARS-CoV-2, повідомив головний санлікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. Заражений чоловік, житель Чернівецької області, до 26 лютого подорожував зі своєю дружиною Італією.

Його дружина перебуває вдома в самоізоляції, вона почувається добре, повідомляла Чернівецька обласна державна адміністрація.

Ляшко 2 березня говорив, що у країні на наявність коронавірусу перевіряють чотирьох осіб.

Поширення коронавірусної інфекції COVID-19 почалося у грудні 2019 року з китайського Уханя.

Станом на початок доби 3 березня жертвами нового вірусу у КНР стали 2943 людини. Кількість виявлених випадків зараження загалом становить 80 151. За добу з лікарень виписали 2742 людей. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, станом на 2 березня за межами Китаю зареєстровано 8774 випадки зараження коронавірусом у 64 країнах. Випадків із летальними наслідками – 128.