У Москві госпіталізували пацієнта з підозрою на коронавірус

За даними ВООЗ, протягом місяця нових випадків зараження коронавірусом у РФ не фіксували
Фото: EPA

В оперативному штабі агентству РБК заявили, що протягом останніх місяців підозра на коронавірусну інфекцію в Росії не підтвердилася в жодного пацієнта.

У московській інфекційній лікарні №1 лежить пацієнт із підозрою на коронавірусну інфекцію COVID-19, повідомили агентству РБК в оперативному штабі з контролю і моніторингу ситуації з коронавірусом.

“Наразі він проходить комплекс діагностичних заходів. До отримання результатів досліджень остаточний діагноз не встановлено", – заявили у штабі.

Представник штабу підкреслив, що протягом останніх кількох місяців підозра на коронавірус була вже у кількох людей, але в жодному випадку ці підозри не підтвердилися.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 почався в грудні 2019 року з китайського Уханя. Станом на початок доби 1 березня в Китаї від коронавірусної інфекції померло 2870 осіб, зареєстровано 79 824 випадки захворювання, 2623 пацієнти вилікувались. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, за межами Китаю зареєстрували 6009 випадків захворювання в 53 країнах. 86 осіб померли.

У звіті ВООЗ за 29 лютого кажуть, що загалом у Росії від початку епідемії коронавірусу було зареєстровано два випадки зараження. Останній факт інфікування підтвердили 29 днів тому.