Суд Києва розгляне справу про напад на Dzidzio

Напад на Dzidzio стався 28 грудня 2018 року
Фото: Прокуратура міста Києва / Facebook

Прокуратура передала обвинувальний акт про напад 24-річного росіянина на Dzidzio в Подільський районний суд Києва.

Подільський районний суд Києва розгляне справу про напад 24-річного громадянина Росії на лідера гурту Dzidzio Михайла Хому та завдання йому тілесних ушкоджень, про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва у Facebook.

Зловмиснику загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі строком до чотирьох років відповідно до ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб). Спільників росіянина і далі розшукують.

Речник прокуратури Києва Надія Максимець розповіла "Українській правді", що Dzidzio впізнав нападника, але зловмисник своєї провини не визнає.

Музичний проєкт Dzidzio було створено 2009 року.

28 грудня 2018 року на музиканта в Києві здійснили напад, який сам співак назвав спробою рейдерського захоплення. Зловмисники зникли.

Поліція ввела план "Перехоплення" і пізніше виявила одну з машин, на яких виїхали люди, які побили артиста. Слідчі кваліфікували інцидент за ст. 125 Кримінального кодексу України (умисні легкі тілесні ушкодження).

Піар-менеджерка музиканта Лілія Слюсар заявила, що один із трьох нападників – Мішков – стверджує, що купив 25% компанії Meison Entertainment, але не надав документів. Водночас, за словами Слюсар, чоловік вимагав ділитися з ним прибутком.

Після побиття Dzidzio скасував усі концерти і корпоративи на найближчий місяць.