Трамп продовжив санкції проти Huawei до травня 2021 року

Трамп підписав розпорядження, згідно з яким американські компанії ще протягом року не зможуть використовувати обладнання Huawei
Фото: The White House / Facebook

Американці ще протягом року не зможуть використовувати обладнання китайської компанії Huawei. Президент США Дональд Трамп продовжив санкції проти технологічного гіганта.

Президент США Дональд Трамп продовжив до травня 2021 року надзвичайний стан у сфері телекомунікацій, текст документа опубліковано на сайті Білого дому 13 травня. Ідеться про заборону на використання обладнання китайської компанії Huawei.

Заборону на використання іноземного телекомунікаційного обладнання підписали у травні 2019 року, коли міністерство торгівлі США визнало, що обладнання компанії Huawei містить загрозу для національної безпеки.

Продовження санкцій Трамп пояснив тим, що загроза не минула. Водночас міністерство торгівлі США планує продовжити ліцензію, яка дасть змогу американським компаніям продовжувати мати справи з Huawei. Ідеться про постачання товарів загального призначення китайської компанії, повідомляє Reuters.

У липні 2019-го Білий дім дозволив американським виробникам продавати китайській корпорації деяке обладнання. Таке пом'якшення санкцій не містить загрози нацбезпеці США, заявив голова Національної економічної ради Білого дому Леррі Кудлоу.

Засновник Huawei Technologies Дружин Чженфей заявляв, що санкції США скоротять дохід компанії приблизно на $30 млрд.

Huawei є другим за величиною виробником смартфонів і великим виробником телекомунікаційного обладнання, який надає мережеві технології 5G.