Труба повідомив, що комісія визначила 75 переможців на посади слідчих Держбюро розслідувань України

Труба: Кандидатів призначать після спецперевірки
Фото: president.gov.ua

49% переможців на посади слідчих Державного бюро розслідувань України є чинними слідчими прокуратури та інших правоохоронних органів, повідомив глава відомства Роман Труба.

Визначено 75 переможців на посади слідчих Державного бюро розслідувань України. Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив глава відомства Роман Труба.

"31 липня комісія визначила 75 переможців на посади слідчих. Це ті кандидати, які працюють слідчими у прокуратурі та інших правоохоронних органах", – розповів Труба.

49% переможців є чинними слідчими прокуратури та інших правоохоронних органів, інші, згідно із встановленою законом квотою, протягом останнього року слідчими не працювали. 

"Ми оголосили конкурс на 152 посади слідчих центрального апарату і на 231 посаду – для семи територіальних управлінь. Тобто на 383 посади", – уточнив Труба.

Він додав, що всі ці кандидати повинні пройти спецперевірку, так само як і претенденти на керівні посади в бюро. Їх буде призначено після перевірки.

Закон про Держбюро розслідувань Верховна Рада ухвалила 2 листопада 2015 року, він є частиною так званого пакета безвізових законів. Президент підписав його в січні 2016 року, а 1 березня документ набув чинності.

У листопаді 2017 року було обрано керівництво ДБР.

У квітні 2018 року відкрили конкурс на 700 посад у відомстві. Свої кандидатури подало 5 тис. осіб.

ДБР планує почати роботу у вересні 2018 року.

Тільки слідчі Держбюро мають право займатися розслідуванням злочинів, які скоїли екс-президенти, вищі державні чиновники, члени Центральної виборчої комісії, депутати Верховної Ради, керівництво Генеральної прокуратури України, голови Національного банку, судді, правоохоронці, чиновники антикорупційних органів.