Турчинов про випробування протитанкового ракетного комплексу "Скіф": Знищує будь-яку бронетехніку

Турчинов: Ракети "Скіфа" без промаху влучають у цілі з відстані 5,5 км
Фото: turchynov.com

У світі немає бронетанкової техніки, яку не можна було б знищити за допомогою протитанкового ракетного комплексу "Скіф", заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив про успішні випробування протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) "Скіф". Про це повідомили у прес-службі РНБО.

"Ракетні випробування нового протитанкового ракетного комплексу "Скіф", які проходили як в Україні, так і за кордоном, зокрема, в умовах надвисоких температур у пустелі, відбулися успішно", – зазначив Турчинов.

Ракети комплексу здатні без промаху влучати в цілі з відстані 5,5 км, а бойова частина ПТРК – пропалювати броню завтовшки до 1 м. Це, на думку секретаря РНБО, дає підстави стверджувати, що "у світі немає бронетанкової техніки, яку не можна було б знищити "Скіфом".

"Скіф" – українсько-білоруський протитанковий ракетний комплекс, розроблений державним київським конструкторським бюро "Луч" і мінською компанією "Открытое акционерное общество "Пеленг". У комплексі застосовано напівавтоматичну систему наведення за допомогою променю лазера. Виявлення цілі й наведення здійснюється оптичним та інфрачервоним прицілами, що дає змогу стріляти у складних погодних умовах. Ракети можна наводити на ціль із закритих позицій та укриттів.