У Києві відкрили кримінальне провадження проти клініки, яка приховала позитивний тест на коронавірус

19 березня мер Києва Віталій Кличко говорив, що у 50-річного жителя столиці приватна клініка виявила коронавірус, але не повідомила про це в МОЗ
Фото: depositphotos.com

Слідчі запросили співробітників столичного приватного медцентру для надання пояснень щодо ймовірного приховування позитивних результатів тестів на коронавірус, розповіла прессекретарка прокуратури Києва Надія Максимець. Правоохоронці не розголошують назви клініки, але низка ЗМІ повідомила, що йдеться про медцентр Eurolab.

У Києві правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти приватної клініки, яка приховала від Міністерства охорони здоров'я позитивний тест на коронавірус. Про це 24 березня поінформувала пресслужба Нацполіції України.

"Під час моніторингу мережі інтернет співробітники поліції виявили публікацію, у якій зазначалося, що в одній із приватних клінік столиці киянину зробили тест на виявлення коронавірусної інфекції. Однак про проведення даної маніпуляції та отримання позитивного результату співробітники закладу не повідомили до Міністерства охорони здоров'я та Центру громадського здоров'я", – розповіли у пресслужбі.

За цим фактом слідчий відділ Солом'янського управління поліції відомості занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

23 березня "Обозреватель" із посиланням на свої джерелом заявив, що приватна клініка Eurolab бізнесмена Андрія Пальчевського приховала від санітарних служб інформацію щонайменше про чотири позитивні результати тестів на коронавірус.

Прессекретарка прокуратури Києва Надія Максимець розповіла УНІАН, що слідчі запросили співробітників столичного приватного медцентру для надання пояснень щодо ймовірного приховування позитивних результатів тестів на коронавірус.

"Щодо позитивного тесту одного з пацієнтів, то зараз тривають слідчі дії. Щодо інформації про нові випадки приховування позитивних тестів, про що була інформація у ЗМІ, то зараз вирішується питання про долучення цієї інформації до справи. Службові особи цієї клініки були запрошені повісткою до слідчого для надання пояснень. Крім того, слідчі понаправляли запити і до самої клініки, і до Міністерства охорони здоров'я щодо обставин отримання інформації по позитивних тестах", – сказала Максимець.

Правоохоронці не розголошують назви клініки, але низка ЗМІ повідомила, що йдеться про медцентр Eurolab. В останньому УНІАН відмовилися коментувати цю інформацію.

19 березня мер Києва Віталій Кличко розповів, що у 50-річного жителя столиці приватна клініка виявила коронавірус, але не повідомила про це в МОЗ.

20 березня Пальчевський говорив, що пацієнтів, у яких виявили коронавірус, не завжди виходить знайти. На його думку, реальних хворих у сотні разів більше, ніж виявлено офіційно.

В Україні станом на 22.30 25 березня кількість інфікованих коронавірусом сягнула 145, зокрема в Києві заразилося 34 людини. П'ятеро людей в Україні померли, одна одужала.

Усе про епідемію коронавірусу в Україні. Оновлюється

Спалах коронавірусної інфекції виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса на 26 березня, загальна кількість інфікованих у світі сягнула 472 тис., із них понад 21 тис. померло, приблизно 114 тис. одужало.