У Львові із 13 березня заборонили всі масові заходи

Міська влада рекомендувала аптекам і продуктовим магазинам у Львові працювати цілодобово
Фото: depositphotos.com

У Львові дозволять збори із загальною кількістю учасників до 50 осіб, але тільки якщо такі зустрічі стосуватимуться забезпечення життєдіяльності міста. Такі кроки зроблено в межах боротьби з поширенням коронавірусної інфекції.

Через поширення коронавірусної інфекції у Львові із 13 березня заборонили всі масові заходи. Таке рішення ухвалили на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

"У разі нагальної необхідності, за окремим рішенням штабу, може бути дозволено зібрання до 50 осіб, якщо воно стосується забезпечення життєдіяльності міста", – розповіли у пресслужбі.

Заборона стосується спортивних залів, бібліотек, а також проведення семінарів, конференцій, театральних вистав, уточнили в міськраді.

"Виключення – тільки для офіційних структур, які здійснюють функціонування міста, області у надзвичайний період і за окремим рішенням штабу — але не більше 50 людей", – сказав мер міста Андрій Садовий.

Він також поінформував, що з міського бюджету буде виділено додаткові кошти на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів. Видання Zaxid.net із посиланням на заступницю мера Галину Слічну повідомило, що на ці цілі виділять 40 млн грн.

Коронавірус нового типу спричиняє інфекційне захворювання COVID‑19, одним із ускладнень якого може бути виникнення дихальної недостатності, у цьому випадку можуть знадобитися апарати ШВЛ. 

"Ми прогнозуємо, що їх нам треба буде орієнтовно до 100 штук. Правда, проблеми є з їх наявністю в Україні, із централізованою поставкою. Ми самостійно виходимо на виробників, дистриб'юторів... Ми виділили додаткові кошти на ремонтні роботи в наших лікарнях, тому що нам треба бути готовими, щоб мати кількість місць із запасом", – розповів Садовий.

Міська влада рекомендувала аптекам і продуктовим магазинам перейти на цілодобовий режим роботи.

У Львові з підозрою на коронавірус госпіталізували жителя області, який нещодавно повернувся з Італії.

Поширення коронавірусної інфекції COVID-19 почалося у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними ВООЗ, станом на 12 березня коронавірусом інфіковано 125 048 осіб у понад 100 країнах, 4613 осіб померли. Більшість смертей – 3173 – зафіксовано в Китаї.

Із 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції запроваджено карантин: у країні заборонили масові заходи (із понад 200 учасниками) і закрили навчальні заклади. Обмежувальні заходи триватимуть три тижні – до 3 квітня.

Станом на 13 березня в Україні підтверджено три випадки зараження коронавірусом, одна із хворих, 71-річна жителька Житомирської області, померла.