У Львові залишається понад 10,7 тис. тонн сміття – міськрада

У Львові залишається більше ніж 6 тис. тонн сміття на майданчиках
Фото: city-adm.lviv.ua

6720 тонн сміття у Львові залишаються на 448 сміттєвих майданчиках, а ще 3800 тонн – на перевантажувальних станціях.

Станом на ранок 25 червня у Львові залишається понад 10,7 тис. тонн відходів. Про це заявив заступник мера міста з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, повідомляє прес-служба львівської міськради.

Зазначають, що 6720 тонн сміття залишаються на 448 майданчиках, а ще 3800 тонн – на перевантажувальних станціях.

"Зараз тими лімітами, які ми маємо, фактично вивозимо добове накопичення. Загальна ж кількість сміття, яка нагромадилась у місті, залишається такою ж, критично великою", – сказав Бабак.

Як йдеться в повідомленні, за минулу добу зі Львова було вивезено 680 тонн сміття.

"Відтак, динаміка щодо вивезення твердих побутових відходів покращилась – вивезено на 80 тонн більше сміття, ніж продукує місто в добу", – повідомили в прес-службі.

Колапс системи утилізації сміття у Львові розпочався після пожежі на сміттєзвалищі в селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області 30 травня 2016 року. 2 червня сільрада Великих Грибовичів ухвалила рішення назавжди закрити звалище.

Сміття з міста регулярно знаходять у різних частинах України, його незаконно вивантажують на не відведених для цього територіях. 9 червня під Києвом невідомі вивантажили 60 тонн сміття зі Львова, повідомили в поліції Київської області.

22 червня Львівська обласна державна адміністрація (ОДА) попросила Львівську міську раду передати повноваження з вивезення сміття з міста. Повідомляли, що ОДА готова протягом 20 днів очистити Львів від сміття, а також вивозити сміття на постійній основі.

23 червня стало відомо, що зі Львова за день вивезли 270 тонн сміття.