Українцям дозволили не проходити обсервації після повернення ще із двох туристичних країн

15 липня Україна знизила вимоги до держав, які належать до "зеленої" зони поширення COVID-19
Фото: depositphotos.com

Після повернення з Єгипту або Албанії українцям більше не потрібно проходити 14-денну обсервацію/самоізоляцію або робити тестування на COVID-19.

Кабінет Міністрів України скасував обов'язкову обсервацію після повернення із двох туристичних країн. Про це 15 липня у Telegram написав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Щойно уряд змінив критерії щодо країн, які відносяться до "червоної" зони. Тепер після повернення з Єгипту чи Албанії не потрібно проходити 14-денну обсервацію/самоізоляцію або робити тестування на COVID-19", – зазначив він.

Міністр також додав, що "Укрзалізниця" вже відновила рух приблизно половини пасажирських поїздів, які курсували до карантину, а саме 65 поїздів далекого прямування і 700 приміських.

Спалах COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 13,3 млн, із них більше ніж 7,39 млн одужало, а понад 578,6 тис. померло.

Рішення про поділ країн на "червону" і "зелену" зони МОЗ України ухвалило 15 червня. Спочатку в "червону" зону входили 53 держави і території, у яких показник захворюваності перевищує 40 на 100 тис. населення (із 7 липня – 62 країни). Громадяни, які прибувають із цих країн в Україну, зобов'язані відбути двотижневу обсервацію або самоізоляцію, попередньо встановивши на свій смартфон застосунок "Дій вдома". Згодом МОЗ дозволив скоротити термін ізоляції за наявності негативного ПЛР-тесту на коронавірус.

15 липня Україна знизила вимоги до держав, які належать до "зеленої" зони поширення коронавірусної інфекції.

За даними на 15 липня, в Україні зареєстровано 55 607 випадків коронавірусної інфекції. Померло 1427 хворих, одужав 28 131 пацієнт.