"Укрпошта" шукає інших способів доправлення посилок із Китаю

Смілянський: Вірус не залишається на посилках
Фото: Igor Smelyansky - Ігор Смілянський / Facebook

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський запевнив, що отримання посилок із Китаю, де зафіксовано спалах коронавірусу, є безпечним.

19 лютого генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський сказав в ефірі каналу "Україна 24", що компанія шукає альтернативних шляхів перевезень посилок із Китаю.

"Укрпошта" стала другою у світі цього року за темпами зростання обсягів доставок із Китаю. Тому, мабуть, не так погано ми працюємо. І ми продовжуємо їх отримувати... Ми доставляємо посилки, але опрацьовуємо альтернативні шляхи, бо пасажирські літаки припиняють літати. Ми працюємо з нашими партнерами з інших пошт світу. Орендуємо вантажні літаки, які летять у країни Європи, а ми звідти вантажівками доставляємо в Україну", – сказав Смілянський.

Він додав, що китайські партнери стежать за якістю доправлення, і якщо "Укрпошта" погано працюватиме, із нею припинять співпрацю.

Смілянський підкреслив, що отримання посилок із Китаю є безпечним.

"Вірус не залишається на посилках", – сказав Смілянський.

Із 12 лютого "Укрпошта" зупинила отримання посилок для відправлення в Китай через скорочення кількості авіарейсів.

31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань уперше було підтверджено новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, який зумовлює атипову пневмонію (спочатку вірус дістав назву 2019-nCov).

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

Станом на початок доби 20 лютого в Китаї жертвами нового коронавірусу стали 2118 осіб, ще 74 576 захворіли. У ВООЗ повідомили, що станом на 19 лютого за межами Китаю захворіли 924 людини у 25 країнах, троє з них померли.