В АТБ заявили про зниження торговельної націнки на соціальні продукти через економічну кризу і карантин

Компанія "АТБ-Маркет" зняла всі обмеження щодо придбання товарів в одні руки
Фото: atbmarket.com

Постачальники підвищують ціни на харчові продукти та товари першої необхідності, тому щоб усі могли дозволити собі потрібні товари, в АТБ ухвалили рішення знизити торговельні націнки, повідомив генеральний директор мережі Борис Марков.

Компанія "АТБ-Маркет" із 1 квітня знижує торговельну націнку на низку харчових продуктів першої необхідності, повідомив на своїй сторінці у Facebook генеральний директор мережі Борис Марков.

"В умовах економічної кризи та загальнонаціонального карантину, а також у зв'язку зі стрімким підвищенням відпускних цін із боку постачальників на продукти харчування та товари першої необхідності компанія "АТБ-Маркет" із 1 квітня 2020 року знижує торговельну націнку на певні категорії продуктів харчування. Зокрема, від 2% до 3% – на крупи, макаронні вироби, сіль, цукор, борошно, бакалію та від 4% до 8% – на овочі та фрукти. При цьому компанія завжди забезпечувала мінімальну торгову націнку саме на ці групи товарів", – підкреслив він.

Марков зазначив, що це рішення для компанії є принциповим і відображає її соціально відповідальну позицію, пов'язану з необхідністю забезпечити всіх клієнтів харчовими продуктами і товарами першої необхідності за доступними та справедливими цінами.

"Зазначаємо, що на сьогоднішній день магазини торговельної мережі АТБ забезпечені товарами всіх категорій у повному обсязі. Компанія має достатню кількість товарних залишків на складах та розподільних центрах для забезпечення споживчого попиту в разі його збільшення. У даний час компанія "АТБ-Маркет" зняла всі обмеження щодо придбання товарів в одні руки для відвідувачів магазинів торговельної мережі АТБ у всіх регіонах України. Однак вона залишає за собою право ввести локальні обмеження на продаж тієї чи іншої групи товарів за фактом появи на нього ажіотажного попиту", – написав Марков.

Він додав, що компанія "докладає всіх зусиль, щоб мінімізувати підвищення цін постачальниками та прозоро й відкрито інформує громадськість щодо ситуації з ціноутворенням на ринку вітчизняної роздрібної торгівлі".

Компанія «АТБ-Маркет» з 01.04.20 знижує торговельну націнку на певну категорію продуктів харчування першої необхідності ...

Опубліковано Борисом Марковим Вівторок, 31 березня 2020 р.

Щоб захистити покупців мережі від дій спекулянтів, в АТБ оголошували про введення з 18 березня обмежень на продаж товарів в одні руки.

Компанія також повідомила на своєму сайті про впровадження додаткових протиепідемічних протоколів, усі приміщення та робочі поверхні проходять регулярну санітарну обробку професійними засобами.

Співвласник мережі супермаркетів АТБ і власник інвестиційної компанії BGV Group Геннадій Буткевич виділив понад 14 млн грн на закупівлю медичних товарів для лікарень для боротьби з коронавірусною інфекцією.

В Україні, за даними МОЗ станом на ранок 31 березня, підтверджено 549 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, вісім осіб одужали, 13 померли. Удень 31 березня у Чернівецькій області повідомили про ще дві смерті від COVID-19.