В Одесі затримано 51 учасника конфлікту біля медуніверситету, є постраждалі – поліція

Поліція може відкрити кримінальні провадження за двома статтями КК України
Фото: Поліція Одеської області / Facebook

У поліції Одеської області повідомили, що один із їхніх співробітників дістав тілесні ушкодження під час конфлікту біля Одеського національного медуніверситету. За даними МОЗ, загалом постраждало 28 осіб.

3 червня біля Одеського національного медуніверситету (ОНМедУ) було затримано і доправлено у відділення поліції 51 учасника конфлікту, що стався у виші. Про це поінформувала поліція Одеської області.

"Правоохоронці не допустили ескалації конфлікту біля Одеського медичного університету... Під час конфлікту тілесні ушкодження отримав поліцейський. Наразі його доставлено до медичного закладу", – ідеться в повідомленні.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, загалом унаслідок сутичок біля університету в Одесі постраждало 28 осіб.

"26 дорослих отримали медичну допомогу амбулаторно. Ще одного дорослого й одну дитину госпіталізували у стані середньої тяжкості", – повідомили у відомстві.

У поліції поінформували, що після подій біля ОНМедУ розв′язують питання про відкриття кримінальних проваджень за ст. 296 (хуліганство) та ст. 345 (насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

3 червня у МОЗ повідомили, що невідомі люди зірвали позачергове засідання наглядової ради вишу, на місце подій прибула поліція.

Колектив ОНМедУ звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням захистити виш від рейдерських атак.