В Україні нараховують майже 1,6 млн переселенців – Мінсоцполітики

В Україні нараховують майже 1,6 млн переселенців із Криму і Донбасу
Фото: ЕРА

Із держбюджету для допомоги внутрішньо переміщеним особам виділили понад 1,9 млрд грн, повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Станом на 4 вересня 2017 року в Україні нараховували майже 1,6 млн вимушених переселенців із Донбасу та Криму. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

"За даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, узято на облік 1 591 670 переселенців, або 1 283 274 сімей із Донбасу та Криму", – заявили в міністерстві.

У відомстві зазначили, що з бюджету для допомоги переміщеним особам виділили понад 1,9 млрд грн.

У липні генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час візиту в Україну заявив, що організація готова надати допомогу в реалізації гуманітарних програм, пов'язаних із переселенцями.

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.