Тука висловився за припинення сплати переселенцями відсотків за іпотекою за житло, залишене на окупованому Донбасі

За даними Мінсоцполітики, станом на 27 червня 2017 року в Україні взято на облік 1,58 млн переселенців з Донбасу та з Криму
Фото: EPA (архів)

Ініціатива про законодавче припинення стягнення відсотків за іпотекою з переселенців, які залишили своє житло на Донбасі, буде мати безліч заперечень, уважає заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб пропонує призупинити стягнення відсотків за іпотекою з тимчасово переміщених осіб за житло на неконтрольованій території Донбасу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Щойно підписав погодження на подання змін до закону, згідно з якими пропонується призупинити стягнення відсотків по іпотеці з ВПО (внутрішньо переміщених осіб. – "ГОРДОН") за житло, залишене на неконтрольованій території", – написав Тука.

Він також додав, що "заперечень буде чимало".

За даними Міністерства соціальної політики, станом на 27 червня 2017 року в Україні взято на облік 1,58 млн переселенців з Донбасу та з Криму.

У Кабінеті Міністрів України у 2014 році заявляли, що уряд погасить іпотечні кредити сім'ям загиблих в АТО. Відповідну постанову №565 від 24 жовтня було опубліковано на сайті уряду.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.