В Україні скасували держатестацію для 4-х та 9-х класів, а ЗНО можуть перенести на серпень

Якщо навчальний процес поновлять у травні, то ЗНО розпочнеться орієнтовно після 20-х чисел червня
Фото: pixabay.com

У зв'язку з карантином через епідемію коронавірусу проведення зовнішнього незалежного оцінювання в Україні може бути перенесено на кінець літа, повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Державну підсумкову атестацію для учнів 4-х та 11-х класів у 2020 році скасовано, а зовнішнє незалежне оцінювання можуть перенести. Про це розповіла у відеозверненні в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

За її словами, якщо навчальний процес поновлять у травні, то і пробне зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у травні, а основну сесію розпочнуть орієнтовно після 20-х чисел червня.

Якщо ж навчання поновлять у червні, то пробне ЗНО теж буде в червні, а основа сесія – із 25 червня.

Водночас якщо не буде можливості повернутися до навчання ні у травні, ні в червні, то ЗНО буде проведено в серпні, зазначила Мандзій.

Раніше Мандзій заявляла, що Міносвіти не планує переносити кінець навчального року і він завершиться, як і планували, 1 липня.

25 березня в Україні продовжили карантин до 24 квітня і ввели режим надзвичайної ситуації.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я, станом на ранок 26 березня в Україні лабораторно підтвердили 156 випадків захворювання на COVID-19, п'ятеро осіб померли. Після цього кілька регіонів повідомили про нові випадки зараження. Видання "ГОРДОН" стежить за ситуацією онлайн.

Спалах захворювання виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, станом на 26 березня загальна кількість інфікованих у світі перевищила 487 тис. осіб, із них 22 тис. – померли, близько 118 тис. – одужало.