"Якого х...я ви претеся на вулицю?!" Мери італійських міст матюкають жителів за недотримання карантину. Відео

В Італії коронавірусом заразилося майже 75 тис. осіб
Фото: EPA

Мери кількох італійських міст випустили відеозвернення, у яких жорстко розкритикували містян за недотримання карантину, запровадженого через пандемію коронавірусної інфекції. "Якого х...я ви всі претеся на вулицю?! Навіщо ви виходите і стаєте в чергу, щоб зарядити телефон, або стаєте в чергу біля банкомата?! Ви повинні залишатися вдома. Хіба ви не розумієте?! Люди вмирають!" – заявив Массіміліано Прешутті, мер Гуальдо-Тадіно. Губернатор провінції Кампанья Вінченцо да Лука, зі свого боку, пообіцяв скерувати карабінерів із вогнеметами на вечірки з нагоди випускних. Відео із субтитрами російською мовою опублікувало видання "Настоящее время".

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 26 березня, загальна кількість інфікованих у світі наблизилася до 500 тис., померло понад 22 тис. людей.

Незважаючи на те, що з 11 березня в Італії діють суворі карантинні заходи, країна посідає перше місце у світі за темпами поширення коронавірусу (74,3 тис. хворих), перше місце за кількістю померлих (7,5 тис.) і друге місце за кількістю заражених після Китаю.