В Україні жодного випадку китайського коронавірусу не зареєстровано – МОЗ

Зареєстровано 170 летальних випадків китайського коронавірусу 2019-nCoV
Фото: ЕРА

Станом на 30 січня коронавірус 2019-nCoV, крім Китаю, зареєстровано в 17 країнах, Україна в цей список не входить, поінформували в українському Міністерстві охорони здоров'я.

Станом на 30 січня в Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано, поінформувала пресслужба українського Міністерства охорони здоров'я.

"Станом на 30 січня 2020 року у світі зареєстровано 7783 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції 2019-nCoV, 170 із них летальні... Крім Китаю, захворювання зафіксовано у 17 країнах світу", – указано в повідомленні.

30 січня генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я знову скликає комітет із надзвичайних ситуацій у сфері громадського здоров'я для перегляду оцінки ризику поширення нової коронавірусної інфекції та рекомендацій для реагування.

У МОЗ зазначили, що згідно з міжнародними медико-санітарними правилами комітет ВООЗ може рекомендувати країнам закрити авіасполучення з Китаєм. Раніше ВООЗ не пропонувала обмежувати міжнародне сполучення з країнами, де фіксують випадки 2019-nCoV.

Уперше новий тип вірусу, що спричиняє атипову пневмонію, було підтверджено в Ухані 31 грудня 2019 року. Початкові симптоми захворювання – підвищена температура і кашель. Станом на ранок 29 січня було відомо, що 132 людини померли, кількість хворих – понад 6 тис.

21 січня Національна комісія охорони здоров'я Китаю підтвердила передавання коронавірусу 2019-nCoV від людини до людини.

23 січня надзвичайний комітет ВООЗ після дводенного екстреного засідання вирішив поки не оголошувати надзвичайної ситуації у сфері суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення. 27 січня ВООЗ виправила оцінку ризику коронавірусу 2019-nCoV на глобальному рівні з "помірного" на "високий".

В Україні вживають заходів щодо недопущення поширення вірусу в країні. Усім прибулим в аеропорт "Бориспіль" із Китаю вимірюють температуру.